NOI CLASE PREGĂTITOARE

179 de clase pregatitoare, pentru un efectiv de aproximativ 3099 de elevi, vor fi înființate în județul Buzău, în anul școlar viitor.  În clasa pregătitoare vor fi înscriși, obligatoriu, copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv. De asemenea, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, pot fi înscriși de părinți în învăţământul primar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea psihosomatică a fost anulată pentru copiii care au urmat grădinița și care împlinesc 6 ani după 1 septembrie și până la 31 decembrie 2021. Doar micuții care acum s-au întors în țară și nu au frecventat grădinița mai au nevoie de o astfel de evaluare.

Clasa pregătitoare a fost introdusa în învăţământul primar începând cu anul şcolar 2012-2013 și reprezintă o perioadă de trecere de la grădiniță spre școală, în care cei mici se acomodează cu noul mediu de învățare și, prin exersare, se pregătesc pentru începerea activității școlare.

Related posts