CĂRUȚĂ „FULL OPTION”

Nu doar mașinile sau motocicletele pot fi tunate, ci și căruțele! Un astfel de atelaj face furori în zona de câmpie a Buzăului, la Padina, supranumită „patria căruțelor”. Proprietar este nea` Nicu Țâru, un fost șofer de autobuz, acum pensionar și… căruțaș de fițe.

Asa ne întâmpină nea Nicu Țâru, proprietarul celei mai luxoase căruțe din județul Buzău. Atelajul se încadrează la Full Option, se laudă proprietarul lui: are stopuri, lumini de semnalizare, aparat de radio, inclusiv scaune ergonomice.

Atelajul are doar un cal putere, însă nu unul oarecare! Iapa Doina beneficiază și ea de hamuri speciale, pentru că, altfel, căruța nu ar mai fi una care să atragă privirile.

Proprietarul căruței de lux are 70 de ani și locuiește în Padina, comună unde caii sunt nelipsiți din gospodării. A fost șofer de autobuz, iar după ieșirea la pensie își dedică tot timpul pasiunii pentru vehiculul său cu tracțiune animală.

Nea Nicu Țâru este atât de atașat de căruța lui încât spune că nu ar vinde-o nici pe mii de euro, dacă i-ar oferi cineva. Iapa Doina și căruța de lux îl ajută pe buzoian să care cerealele de la câmp sau să meargă la rudele din alte comune.

Related posts