RĂMÂNE SPITAL COVID

Spitalul Municipal Rm. Sărat nu poate fi redeschis pentru  pacienții non-Covid. În pofida demersurilor făcute de autoritățile locale și de conducerea spitalului, unitatea medicala va trata, în continuare, doar cazuri de COVID-19. Decizia aparține Ministerului Sănătății care a motivat actualul context epidemiologic, cu un număr foarte mare de îmbolnăviri cu coronavirus. Autoritățile din Rm. Sărat nu sunt mulțumite de răspunsul primit din partea Ministerul Sănătății și spun că vor fi mult mai insistente în demersurile ce vizează redeschiderea spitalului.

Primarul din Rm Sărat afirmă că, în fiecare comunitate locală, trebuie să existe unități medicale pentru tratarea, atât a pacienților COVID-19, cât și a celorlalți bolnavi.

Și în 2020, dar și anul acesta, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat împreună cu Primăria au făcut demersuri catre DSP Buzău si Minsiterul Sănătații, pentru ca unitatea să poată asigura servicii medicale tuturor pacienților din zona Rm. Sărat. Autoritățile locale sunt nemulțumite și de faptul că după un an de când unitatea a fost transformată în spital suport pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus, la Rm. Sărat nu au ajuns alți medici specialiști. Redeschiderea spitalului și pentru pacienții non- Covid este dezideratul major, atât al populației, cât și al întregului colectiv medical al spitalului. De la sfârșitul lunii martie a anului trecut, râmnicenii și locuitorii comunelor limitrofe au fost nevoiți să se adreseze cabinetelor private sau clinicilor din alte localități.

Related posts