CADRE MEDICALE EPUIZATE

În secțiile Terapie Intensivă, Boli Infecțioase și Pneumologie ale Spitalului Județean Buzău nu mai sunt locuri pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Deoarece situația critică durează deja de câteva săptămâni, medicii, asistentele și infirmierele din aceste secții fac faţă din ce în ce mai greu afluxului de pacienţi.

Formele de boală cu care buzoienii se prezintă la spital sunt mai grave decât cele din valul 2 al Pandemiei. Tot mai mulţi pacienţi ajung la medic cu afectare pulmonară serioasă. Chiar şi după spitalizare, pacienţii merg acasă dependenţi de oxigen, dar şi cu alte sechele de natură cardiacă sau neurologică.

Medicii aflați în prima linie în lupta pentru combaterea COVID19  fac încă un apel către buzoieni să respecte regulile impuse de autorităţile sanitare, iar la cel mai mic semn de boală, pacienţii să se testeze.

Astăzi dimineaţă, erau ocupate toate cele 14 locuri din secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Doi pacienţi, aflați în stare gravă, sunt intubaţi. Celelalate 68 de paturi din secţiile Boli Infecţioase şi Pneumologie sunt și acestea ocupate cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

Related posts