INAUGURAREA PODULUI DE LA VADU PAȘII, O NOUĂ PROMISIUNE

Au mai rămas doar câteva luni până se va circula peste râul Buzău pe noul pod de la Vadu Pașii, aflat în construcție de aproape patru ani! Cel puțin așa promit oficialitățile buzoiene, care anunță că lucrările sunt aproape gata și că din vară, autovehiculele și pietonii pot circula pe noul pod.

Potrivit primului termen de finalizare anunțat de constructor și de Consiliul Județean, în septembrie 2017, la debutul lucrărilor, podul trebuia să fi fost deja dat în folosință încă din vara anului trecut. Din păcate, termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Între timp, au apărut și neînțelegeri între constructor, societatea Integral, și Consiliul Județean Buzău, care au condus la prelungirea termenului de finalizare a obiectivului.

De peste 15 ani, localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune, sunt nevoiți să facă un ocol de 6-7 kilometri, prin comuna Mărăcineni, pentru a ajunge în municipiul de reședință al județului. Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Sursa: Youtube / Răducu P Drum

Related posts