ATENȚIE CUM ARUNCAȚI AMBALAJELE, DE PAȘTE!

Experiența anilor trecuți arată că în spatele marilor sărbători, se află cantități semnificative de deșeuri alimentare și reciclabile aruncate de către buzoieni. De aceea, este foarte important, spun reprezentanții RER SUD Buzău, ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu amestece deșeurile pe care le generează.

Pentru ca ambalajele produselor cumpărate pentru masa de Paște să fie reciclate, este necesar ca acestea să fie colectate separat în sacul galben.

Sacii galbeni se vor depozita la platforme sau în fața casei, de unde vor fi ridicați de către mașini speciale si transportați la stația de sortare și, mai apoi, către fabricile de reciclare. Totodată, deșeurile de sticlă trebuie puse în containerul verde de lângă platforme sau pot fi colectate la solicitare de la cetățenii de la case, în fiecare zi de marți. Resturile alimentare trebuie puse în orice alt sac menajer, în coșul de la bucătărie.

În același context, reprezentanții RER SUD SA Buzău anunță că, pentru a avea un oraș curat de Paște, operatorul regional de salubrizare va continua activitatea de colectare a deșeurilor în toată perioada sărbătorilor pascale.

Vineri, 30.04 – Program normal de colectare;

Sâmbătă, 01.05 – Colectare deșeuri de la platforme, în două ture;

Tot sâmbătă, este programată ultima etapă de colectare din cadrul campaniei de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE-uri;

Duminică, 02.05 – Prima zi Paște – Colectare de la platforme în regim de program de weekend;

Luni, 03.05 – A doua zi de Paște – Program normal de colectare.

Related posts