„Alexandru Marghiloman – un destin istoric”

Luni, 10 mai 2021, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău are bucuria de a invita publicul buzoian la evenimentul de comemorare a ilustrului om politic, Alexandru Marghiloman, care în 1918, în  calitate de Președinte al Consiliului de Miniștri, a realizat un prim pas spre reîntregirea țării, „un vis care demult zăcea în inimile tuturor românilor”.

Evenimentul poartă titlul „Alexandru Marghiloman – un destin istoric” și aduce un omagiu amintirii domniei sale, în Parcul care-i poartă numele și care cândva era grădina sa preferată.

Vom fi onorați de prezența domnului Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău, a doamnei Irina Vlăducă-Marghiloman – strănepoata omului politic și a domnului Dănuț Solcan, profesor de istorie la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, care vor evoca aspecte din activitatea sa politică, ce l-au condus spre „cea mai înaltă culme a valorilor patriotice”.

Atmosfera evenimentului va fi susținută de echipa artistică Arată Artă.

Prin urmare luni, 10 mai, începând cu orele 13:00, preț de o oră, vă așteptăm cu drag să onorăm împreună amintirea unei mari personalități istorice a municipiului nostru.

Evenimentul se va desfășura în aer liber, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.

Related posts