AMENDĂ PENTRU GUNOAIE ILEGALE

Amendă usturătoare primită de Primăria Rm. Sărat de la Garda de Mediu Buzău, pentru neregulile constatate pe cursul de apă al râului Rm. Sărat. Controlul a avut loc pe 12 mai, iar verificările au vizat modul în care a fost salubrizat cursul de apă Rm. Sărat și malurile acestuia, în zona municipiului. De asemenea, controlul a urmărit dacă au fost realizate și întreținute șanturile și rigolele în localitate pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat existența pe malurile Râmnicului, cât și în zona aferentă, a unor depozitări  ilegale de deșeuri menajere și reciclabile, inclusiv deșeuri de construcții și demolări și au amendat Primăria cu 15.000 lei.

Autoritățile din Rm. Sărat fac un nou apel către cetățeni să nu mai depoziteze ilegal deșeurile provenite din construcții și demolări.

Primarul din Rm. Sărat atrage atenția și asupra demolărilor din interiorul apartamentelor care se realizează ilegal. Locuitorii orașului trebuie să înțeleagă și să respecte modul de colectare și depozitare pentru deșeurile provenite din construcții și demolări. De asemenea, toți cetățenii trebuie să încheie contracte cu operatorul de salubrizare.

Pe lângă amendă, Garda de Mediu a impus și măsuri de salubrizare a terenului ocupat de depozitele ilegale de deșeuri.

Related posts