COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURILOR, ÎNCĂ DEFICITARĂ LA BLOCURI

Deșeurile aruncate la platforme de către cetățenii de la blocuri încă nu sunt sortate corect și depozitate corespunzător în recipiente, în ciuda tuturor campaniilor de informare și conștientizare făcute de către operatorul de salubrizare RER SUD Buzău. Colectarea separată a deșeurilor, în zona de blocuri, a reprezentat o provocare pentru cetățenii din Buzău și Rm. Sărat, încă de la început, întrucât spațiul oferit de un apartament nu este atât de generos, iar deșeurile sunt depozitate în spații comune. Aceste argumente, însă, nu pot reprezenta niște piedici pentru cetățenii responsabili.

Cauzele colectării defectuoase a deșeurilor sunt legate de faptul că sacii galbeni nu sunt distribuiți la timp sau periodic de către asociațiie de proprietari, proprietarilor de apartamente dar și de faptul că odată intrați în posesia sacilor, cetațenii, fie pun în ei și alte deșeuri decât reciclabile, fie le găsesc alte întrebuințări.

În cazul în care comportamentul cetățenilor de la blocuri nu se va schimba în mod voit, iar deșeurile vor fi depozitate amestecat la platforme, RER SUD anunță că va demara din nou acțiuni de monitorizare a platformelor, împreună cu Poliția Locală. Acțiunile vor avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la faptul că trebuie să colecteze separat, prin aplicarea măsurilor coercitive.

Cetățenii trebuie să știe că pentru a putea fi reciclate în proporție cât mai mare, este necesar ca deșeurile să fie curate, spălate, pliate sau turtite! În caz contrar, din cauza murdăririi, nu toate deșeurile reciclabile de ambalajele nu pot fi valorificate!

Related posts