UNIREA BUZĂULUI CU ȚINTEȘTI, UN NOU PAS

Proiectul de alipire a comunei Țintești la municipiul Buzău face un nou pas. Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică proiectul unirii localității de lângă oraș cu municipiul reşedinţă de judeţ. Prin acest demers, în prima duminică a lunii octombrie locuitorii din Buzău şi localnicii Ţinteşti sunt invitați la urne, pentru a vota pro sau contra fuzionării celor două localităţi.

Primarul Constantin Toma consideră că municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori dacă și-ar majora semnificativ suprafața. Asta, în condițiile în care viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău – Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău.

În acest moment, comuna Ţinteşti are 7.200 de hectare şi puţin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare şi 115.000 de locuitori. După unirea celor două localităţi, suprafaţa municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50% + 1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

Related posts