PSIHOLOGII, NECESARI ÎN ȘCOLI

Prezența unui psiholog este necesară în fiecare unitate de învățământ. Este și convingerea senatorului PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, care recent a participat în Parlament la o dezbatere pe această temă. Discuțiile parlamentarilor au scos  în evidență necesitatea prezenței unui psiholog în fiecare unitate de învățământ, în condițiile în care doar 5% dintre elevi au avut acces până acum la serviciile unui consilier școlar.

La dezbaterea organizată de Comisia pentru învățământ, tineret și sport din cadrul Senatului României s-au căutat și soluţii pentru a aduce consilierii şi psihologii şcolari cât mai aproape de elevii afectaţi emoţional în perioada de izolare din timpul pandemiei.

Senatorul PSD Liliana Sbîrnea precizează că nu se pune problema desființării centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

Psihologii școlari desfășoară activități de evaluare și diagnoză a copiilor, membrilor familiei, cadrelor didactice, consiliere școlară și vocațională, dar și consiliere și intervenție educațională în instituții, organizații și comunitate.

Related posts