PREMII PENTRU MICII MATEMATICIENI

Cei mai buni matematicieni buzoieni au fost premiați, ieri, pentru rezultatele obținute în cadrul concursului național de matematică LuminaMath. Într-un cadru festiv,  elevii din clasele II-VIII, dar și profesorii coordonatori au primit diplome și premii în urma participării la ediția de anul acesta a concursului. Cinci dintre elevii buzoieni se vor bucura de o tabără națională gratuită, care va cuprinde și ore de matematică.
Concursul LuminaMath a ajuns în acest an la cea de-a XXIV-a ediție.
Concursul național de matematică LuminaMath își propune atragerea copiilor către științele exacte, creșterea performanțelor în domeniul matematicii, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă, precum și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional.
În municipiul Râmnicu Sărat, festivitatea de premiere a participanților la concursul LuminaMath s-a desfășurat la Școala Gimnazială ,,Vasile Cristoforeanu”.
LuminaMath este un concurs național de matematică care are o tradiție de peste douăzeci de ani în rândul elevilor din România. Competiția testează cunoștințele asimilate de copii în școală, dar și responsabilitatea, perseverența și răbdarea acestora, într-un test amplu contra timp.

Related posts