PROIECT DE DEZVOLTARE, DERULAT LA NIVEL JUDEȚEAN

Județul Buzău va avea propriul program de dezvoltare locală din care vor putea primi finanțate proiectele derulate de primăriile din tot județul, dar în special de localitățile mici, fără bugete mari și cu oportunități limitate de investiții. Inițiativa aparține președintelui Consiliului Județean, instituției, Petre Emanoil Neagu, care a anunțat că va iniția o rundă de consultări, pe acest subiect, cu toți liderii grupurilor politice reprezentate în forul județean.

Programul Județean de Dezvoltare Locală va fi derulat de Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale din județ, iar ideea reprezintă un proiect unic la nivel național. Concret, toate unitățile administrative teritoriale din județ vor încheia parteneriate cu Consiliul Județean și vor constitui un fond comun. La acest fond de finanțare, vor contribui toate localitățile, urmând ca cea mai mare contribuție să o aibă Consiliul Județean.

Programul va funcționa după același principiu ca Programul Național de Dezvoltare Locală sau ca programele derulate cu fonduri europene.

Related posts