PARTENERIAT PENTRU ATRAGEREA DE BANI EUROPENI

Județul Buzău a făcut un nou pas în realizarea unui parteneriat cu județele Vrancea și Prahova, pentru dezvoltarea unor investiții teritoriale integrate în cele trei județe. Consiliul Județean Buzău și-a desemnat, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, reprezentanții în cadrul Consiliului director al asociației de dezvoltare intercomunitară ce reunește cele trei județe. Este vorba despre președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și de Liliana Nicolae, director executiv Direcției de dezvoltare regională.

În baza acestui parteneriat interjudețean, specialiștii din Buzău, Prahova și Vrancea vor întocmi proiecte comune ce vor fi propuse spre finanțare europeană în actualul exercițiu financiar.

Autoritățile buzoiene spun că prin această asociere vor putea fi obținute fonduri europene cu ajutorul cărora pot fi fi puse în valoare numeroase obiective turistice din județ. De pildă, Drumul Vinului și vestitele podgorii de la Dealu Mare, pensiunile din județ, dar și alte obiective ar putea fi promovate, pentru a atrage un număr mai mare de turiști.

Related posts