AEROPORT CIVIL LA BOBOC, UN NOU PAS

Buzăul ar putea un aeroport civil la Boboc! Este un proiect de anvergură pentru care primarul Buzăului, Constantin Toma, a inițiat mai multe demersuri la nivel guvernamental. Recent, edilul a anunțat că a primit aceptul verbal al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, pentru cedarea către Primăria Buzău a unei suprafețe de teren, pentru amenajarea unui aeroport civil în vecinătatea aerorodrumului militar de la Boboc.

Primarul Constantin Toma spune că a discutat cu oameni de afaceri din mai multe state, interesați să investească la Buzău, iar unii dintre aceștia ar fi interesați de deschiderea unor afaceri dacă în județ ar exista o pistă pentru avioane cargo, pentru a putea să își transporte mai ușor și mai repede materiile prime și produsele finite.

În același context, Constantin Toma a mai anunțat că peste aproximativ 5 ani, Buzăul va fi un județ cu o infrastructură de invidiat. Pe lângă aeroportul civil de la Boboc, județul va beneficia și de Autostrada A7, care leagă Capitala de Moldova, dar și de un drum expres către Brăila și Galați.

Related posts