LUCRĂRI ÎN TOI LA „IAZUL MORILOR”

Lucrările de modernizare a străzii Frăsinet din municipiul Buzău sunt în toi, chiar dacă afară, la soare, sunt temperaturi ce depășesc lejer 40 de grade Celsius. Reabilitarea acestui tronson de drum face parte dintr-un proiect mai amplu, „Iazul Morilor”, inițiat de Primăria Buzău. Edilul Constantin Toma a verificat, ieri, șantierul „Iazul Morilor”, pentru a constata la fața locului care este stadiul lucrărilor.

După finalizarea lucrărilor, tronsonul de stradă dintre centrele comerciale și biserica Sf. Ștefan, va fi cea mai frumoasă zonă din oraș, beneficiind de amenajări asemenea unei faleze. Pe această stradă se vor amenaja și o mini-parcare pentru vizitatori, terase, un părculeț cu alei, dar și două lacuri. Chiar în aceste zile, acolo se construiește chiar și o moară de apă.

Iazul Morilor curge, din zona mall-urilor, prin tuburi pe sub strada Frăsinet, şi continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi, apoi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor. Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregătește în zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care și o parcare subterană.

Reprezentanții municipalității spun că resistematizarea străzii Frăsinet va fi gata în a doua jumătate a lunii septembrie. Aproximativ un milion de euro este valoarea totală a lucrărilor, bani obținuți printr-un credit bancar.

Related posts