PRIMĂRIILE DIN JUDEȚ, ACUZATE DE LIPSĂ DE TRANSPARENȚĂ

Prefectura Buzău vrea transparenţă totală în toate primăriile din judeţ! În schimb, reprezentanții primăriilor se fac că nu aud! În cadrul unei ședințe online, care a avut loc recent, prefectul Silviu Iordache le-a atras atenția primarilor să le pună la dispoziție cetățenilor, prin platforme online, cât mai multe informații despre deciziile pe care le iau în consiliile locale. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că mai mult de jumătate dintre primăriile din județ nu publică, pe site-urile proprii, hotărârile luate în consiliile locale.

Îîn urmă cu aproape două luni, prefectul Silviu Iordache a trimis o circulară tuturor primăriilor din Buzău prin care le cere ca şedinţele consiliilor locale să fie transmise online pe orice platformă, fie Zoom, Facebook sau Youtube. Demersul conducerii Prefecturii Buzău nu a avut, însă, ecoul așteptat printre reprezentanții primăriilor din județ.

Cele patru primării din județ care transmit online ședințele de consiliu local sunt cele din municipiile Buzău și Rm. Sărat, dar și din comunele Pârscov și Zărnești.

Pentru ca o ședință de consiliu să fie transmisă online, este nevoie de o investiție minimă de aproximativ 1.000 de lei, aici fiind incluse un telefon mobil nu foarte performant, un mini-trepied și un abonament de internet.

Related posts