STRATEGIA DE DEZVOLTARE URBANĂ

Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Râmnicu Sărat 2021-2027 a fost votată la ultima ședință a Consiliului Local Municipal. Documentul este finanțat în cadrul proiectului « Planificare Strategica si Simplificarea Procedurilor Administrative in Municipiul Ramnicu Sarat » prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2019. Stabilirea unor planuri de acțiune în toate domeniile importante, precum și identificarea tuturor surselor de finanțare care să asigure implementarea cu succes a măsurilor și proiectelor propuse pentru perioada următoare sunt incluse în noua strategie de dezvolatre urbană. Iuliana Bălan, consilier local PNL Râmnicu Sărat, susține că în document trebuiau incluse și măsuri pentru dezvoltarea economiei locale și atragerea investitorilor în vederea creerii locurilor de muncă
Sorin Cîrjan, primarul Râmnicului, a propus organizarea unei ședințe de lucru pentru dezbaterea subiectului privind creearea locurilor de muncă în municipiu.
Și Florentin Pascu, consilier local PMP Râmnicu Sărat, a ridicat problema privind stimularea sectorului de servicii la nivelul orașului.
Edilul susține că prin intermediul Biroului Europe Direct, care s-a înființat în cadrul Primăriei Râmnicu Sărat, râmnicenii vor avea posiblitatea să se informeze cu privire la programele cu finanțare europeană sau guvernamentală.
Proiectul privind Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Râmnicu Sărat 2021-2027 a fost aprobat cu 16 voturi pentru și o abținere.
Modernizarea și crearea infrastructurii de afaceri, dezvoltarea infrastructurii de transport, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și menținerea și integrarea tinerilor în viață socială și economică a comunității sunt câteva dintre obiectivele incluse în elaborarea Strategiei de dezvoltare urbană a municipiului Râmnicu Sărat.

Related posts