AJUTOARE PENTRU ÎNCĂLZIRE

Din această săptămână, și râmnicenii cu venituri mici pot solicita ajutoare pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece. Ei pot ridica cererile-tip şi declaraţiile pe propria răspundere de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială sau le pot descărca de pe site-ul instituției. Depunerea cererii însoțită de actele necesare pentru acordarea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului de energie se face la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vinerea, între orele 8.00-14.00. Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială face apel la râmniceni să respecte toate măsurile de siguranță, impuse de pandemia de Covid-19.

Anul acesta, familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică,  combustibili solizi sau petrolieri, vor beneficia de ajutor dacă venitul net lunar pe membru de familie este de 1.386 lei, în cazul familiilor, și 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Dacă ajutorul solicitat vizează încălzirea cu energie electrică, este obligatorie efectuarea anchetei sociale.

Potrivit legii, sunt și sume care nu se iau în calcul la stabilirea dreptului de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie sunt necesare mai multe acte: copia actelor de identitate pentru toți membrii familiei care locuiesc la adresa menționată, dovadă veniturilor nete realizate în luna anterioară depunerii cererii, certificat eliberat de Serviciul de Impozite și Taxe al Primăriei pentru toate persoanele majore din familie, adeverință eliberată de Registrul Agricol, dar și adeverință de la asociația de locatari cu numărul de persoane trecute pe lista de întreținere. Pentru a beneficia de ajutoare începând cu luna noiembrie, cererile trebuie depuse până la  19 noiembrie 2021.

Related posts