VACANȚĂ ȘCOLARĂ ȘI NOI RESTRICȚII, ÎNCEPÂND DE LUNI

Președintele Klaus Iohannis a transmis, aseară, care vor fi in mare parte, restricțiile care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie, în contextul în care România traversează cea mai dură criză generată de pandemie. In urma intalnirii pe care a avut-o cu premierul interimar, Florin Cîțu, și cu reprezentanti din domeniul sanatatii, s-a luat decizia ca toti elevii din Romania sa intre de luni, in vacanta, timp de doua saptamani. Oricum prescolarii si elevii ciclului primar aveau, potrivit calendarului  anului scolar, o saptamana de vacanta.

Seful statului a facut un nou indemn la vaccinare impotriva Covid, in vederea diminuarii efectelor pandemiei, dar mai ales pentru a decongestiona sistemul medical, ingenunchiat in aceste zile, de numarul foarte mare de imbolnaviri cu Sars Cov 2.

Tot incepand de luni, purtarea mastii devine obligatorie peste tot, atat in spatiile inchise, cat si in aer liber, inclusiv cand mergem pe strada.

De asemenea, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, se deplaseaza in interes de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o serie de restricții.

Măsurile detaliate vor fi prezentate de Guvern cel tarziu maine. Ramane de vazut cum vor intra in vigoare, in conditiile in care guvernul interimar nu are drepturi depline si nu poate emite ordonante de urgenta.

Related posts