DUPĂ 16 ANI…

16 ani de așteptare au luat sfârșit pentru localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune din nord-estul județului Buzău. Noul pod de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, a fost inaugurat în prezența președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a primarului orașului Buzău, Constantin Toma, dar și a unor parlamentari PSD. Chiar dacă panglica a fost tăiată de ambele capete ale podului, într-o parte autoritățile din Buzău, iar în cealaltă cele din Vadu Pașii, cele două tabere s-au întâlnit la jumătatea edificiului unde a avut loc slujba de sfințire.

Pentru locuitorii comunei Vadu Pașii, momentul a fost așteptat de foarte mulți ani, timp în care au fost nevoiți să ocolească mai bine de 10 kilometri, pentru a ajunge în municipiul de reședință de județ.

Primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon, speră că, odată cu darea în folosință a podului, comuna pe care o conduce va deveni mai atractivă pentru investitori.

Prin deschiderea circulației pe podul de la Vadu Pașii se va rezolva și problema aglomerării traficului din municipiul Buzău, intrarea dinspre Mărăcineni.

Șoferii sunt cei mai bucuroși să circule pe noul pod.

Noul pod peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, a fost construit la comanda Consiliului Județean Buzău, printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării. Lucrările de construcție au fost demarate în anul 2017, iar investiția a fost de 6 milioane de euro.

Related posts