ÎN CINSTEA ARMATEI ROMÂNE!

25 octombrie, Ziua Armatei Române, a fost sărbătorită, astăzi, la Buzău, cu mai puțin fast decât în alți ani, din cauza măsurilor impuse de autoritățile sanitare în plin val 4 al pandemiei. La orele dimineții, la domul din Cimitirul Eroilor a avut loc un ceremonial militar și religios organizat de către militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Într-un format restrâns, au luat parte la festivități reprezentanți ai administrației locale, ai bisericii, militari activi și în rezervă.

Și reprezentanții AUR Buzău au adus un omagiu militarilor români care s-au jertfit în războaiele de reîntregire a patriei. Ei au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie din municipiul Buzău. Membrii AUR au ținut să transmită un mesaj de felicitare tuturor militarilor activi și în rezervă.

Preţul plătit de Armata Română începând cu 23 august 1944, până la 25 octombrie 1944, când a fost consemnată eliberarea deplină a teritoriului naţional de sub ocupaţia horthysto-fascistă, a însemnat 58.330 de soldaţi ucişi, răniţi sau prizonieri.

Related posts