TROTUARE NOI PE BULEVARDUL UNIRII

Lucrările de modernizare a Bulevardului Unirii, din municipiul Buzău, continuă. Muncitorii au început montarea pavelelor pe trotuare, între sensul giratoriu din zona mall-urilor și intersecția cu strada Transilvaniei. Peste 20.000 de metri pătrați de trotuar vor fi refăcuți cu dale până la sfârșitul anului.

În perioada următoare, pe tronsonul dintre bulevardul Nicolae Bălcescu şi giratoriul din zona mall-urilor, vor fi demontate toate panourile publicitare amplasate în spațiul verde de pe centrul arterei. Desfiinţarea spaţiului verde de pe centrul bulevardului Unirii va permite amenajarea unuor culoare dedicate pentru autobuzele de călători.

Anul viitor, după finalizarea lucrărilor, bulevardul Unirii va fi complet schimbat. Noul proiect propune soluții inovative atât în gestionarea traficului cât și crearea unor spații bine delimitate pentru mijloacele de transport în comun, autoturisme, bicicliști și pietoni. După modelul străzii Eroilor, cablurile de electricitate și telecomunicații vor fi îngropate și vor apărea piste pentru biciclete. Bulevardul Unirii este modernizat printr-un proiect cu bani europeni.

Related posts