FACILITĂȚI PENTRU SURSE ECOLOGICE DE ÎNCĂLZIRE

Veste bună pentru buzoienii care doresc să utilizeze soluții economice și ecologice pentru încălzirea locuințelor. Primăria Buzău pregătește, pentru anul viitor, un plan de facilități pentru cetățenii care vor să folosească alte surse de încălzire decât cele pe gaz, folosite în majoritate de buzoieni.

Cele mai eficiente metode ecologice de încălzire sunt panourile fotovoltaice sau solare, pompele de căldură sau centralele pe peleți. Edilul Buzăului nu a oferit detalii despre cum va facilita Primăria montarea de surse de încălzire prietenoase cu mediul, însă, cel mai probabil, se vor acorda subvenții celor care vor opta pentru o soluție de acest gen.

În prezent, în municipiul Buzău, principalul mod de încălzire a locuintelor este centrala termică pe gaz, această soluție fiind aleasă în principal datorită prețului relativ scăzut de achiziție și rapidității instalării și punerii în funcțiune. Pe termen lung însă, specialiștii spun că investiția într-o centrală pe gaz nu este cea mai indicată, mai ales în contextul crizei resurselor naturale, dar și al reducerii poluării.

Related posts