COMUNE FĂRĂ CURENT, DIN CAUZA PLOII ÎNGHEȚATE

Un fenomen meteo periculos a creat probleme în județul Buzău. Este vorba despre Freezing Rain, adică ploaia înghețată, care a lăsat fără electricitate populația din satele de câmpie ale județului. Acolo vântul a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră și a rupt conductorii de pe stâlpi. Din acest motiv, peste cinci mii de locuitori din trei comune au rămas fără curent electric.

Mai multe echipe ale distribuitorului de electricitate au pornit să repare stricăciunile făcute de ploaia înghețată. A fost nevoie de întreruperea curentului din stațiile de transformare pentru ca muncitorii să poată urca și lucra pentru remedierea defecțiunilor.

Întreruperi ale curentului electric au fost semnalate în mai multe comune din Bărăgan, precum Padina, Rușețu, Costești, Movila Banului și Smeeni. Locuitorii de aici se plâng că apar pene de curent după fiecare viscol. Ei se tem să nu li se strice aparatele electrocasnice, din cauza fluctuațiilor și întreruperilor frecvente de curent.

Din cauza poleiului care a învelit și liniile de înaltă tensiune ale CFR, ieri dimineață, un tren InterRegio pe ruta Galați – Brașov, cu 170 de călători, a stat în câmp la C.A. Rosetti mai mult de două ore. Și pe șosele s-a circulat dificil, cu viteză redusă, din cauza pericolului de derapaj.

Related posts