ÎN MEMORIA CTITORULUI ȘCOLII

Eveniment cultural important, astăzi, la Râmnicu Sărat. Școala Gimnazială ,,Vasile Cristoforeanu” a comemorat 126 de ani de la moartea ctitorului unității, fost primar al municipiului, Vasile Cristoforeanu. Elevii și cadrele didactice au depus coroane și flori la bustul fostului primar, bust amplasat în fața școlii.

Reprezentanții școlii vor să păstreze vie personalitatea marcantă a fostului primar Vasile Cristoforeanu.

Pentru elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Cristoforeanu”, realizările fostului edil al municipiului Râmnicu Sărat sunt un permanent exemplu.

La evenimentul de astăzi a fost prezent și șeful Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Ionel Meiroșu.

Ionel Meiroșu este convins că numele lui Vasile Cristoforeanu este dus mai departe cu onoare de generațiile de dascăli și elevi ai școlii și de rezultatele remarcabile obținute de-a lungul timpului de aceștia.

Vasile Cristoforeanu, fost magistrat, ziarist și primar al Râmnicului a terminat studii juridice la Neapole, fiind primul român doctor în drept din Italia. El a fost căsătorit cu o italiancă, mama sopranei Florica Cristoforeanu. În perioada 1892-1895, cât timp a fost primar al oraşului Râmnicu Sărat, în oraș s-au efectuat primele lucrări de alimentare cu apă, s-au construit abatorul şi halele, două localuri de şcoli, s-a reorganizat Serviciul de pompieri, s-a înfiinţat Servicul sanitar, Serviciul de igienă şi salubritate, dar s-au realizat și multe alte lucrări necesare urbei.

Related posts