DEMERSURI PENTRU TESTARE COVID-19 GRATUITĂ

După aproape doi ani de pandemie, buzoienii ar putea beneficia de testare COVID-19 gratuită!. Acest lucru ar putea fi posibil, atât în cabinetele medicilor de familie, cât și într-un centru special amenajat în municipiul Buzău. În acest sens, luni, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, va avea o întâlnire cu medicii de familie din județ.

Prefectul Daniel Țiclea speră ca măcar două treimi dintre cei aproximativ 180 de medici de familie din județ să fie de acord să contracteze cu Casa de Sănătate servicii de testare a populației. El a anunțat că ar dori să amenajeze un centru de testare gratuită și în municipiul Buzău. Acesta ar putea fi amenajat la centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Kaufland Eroilor.

Testarea Covid-19 va fi făcută de către personalul care deservește centrul de vaccinare de la centrul comercial aflat la ieșire din Buzău spre Ploiești. Testele vor fi puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică.

În acest moment, în județul Buzău, testare COVID-19 gratuită se poate face, doar prin echipajele ale Serviciului Județean de Ambulanță, la cerere, de către persoanele aflate în carantină, fie că prezintă simptome, fie că au fost contact direct al unei persoane confirmate.

Related posts