PLANURI PENTRU PARCUL CRÂNG

Pădurea Crâng a fost retrocedată autorităților locale, săptămâna trecută, iar Primăria Buzău are planuri mari în legătură cu viitorul ei. Mai întâi, în maxim 30 de zile de la aprobarea restituirii pădurii Crâng către municipalitatea buzoiană, Regia Națională Romsilva va trebui să definitiveze documentele de predare a celor 178 de hectare. Primarul Buzăului, Constantin Toma, îi asigură pe buzoieni că, după finalizarea transmiterii, va fi interzisă trecerea oricărei suprafeţe de pădure din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Buzău. Practic, niciun metru pătrat din pădure nu poate fi înstrăinat!

Restituirea Crângului a venit însă într-o perioadă nefastă pentru pădure! Mulți dintre copacii de aici au fost afectați de o ciupercă distrugătoare, motiv pentru care s-a decis tăierea lor. Odată cu regenerararea pădurii, prin extragerea pomilor bolnavi şi prin replantări masive, pădurea Crâng va fi transformată în cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.

Tot în Crâng, în următorii ani, în curtea cu cele două turnuri de apă, va fi înfiinţat un centru de ştiinţe şi, cu ajutorul Băncii de Gene, va fi amenajată o grădină botanică.

Related posts